Fleur de Sel druska
Dažniausiai neverčiamas prabangiosios Fleur de Sel druskos pavadinimas reiškia „druskos gėlė“, o kartais ji yra vadinama tiesiog druskų ikrais.
Tai viena brangiausių jūros druskų pasaulyje, susiformuojanti Atlanto vandenyne. Plonas druskos sluoksnis, plūduriuojantis vandens paviršiuje, iki šiol yra renkamas tik rankomis, naudojant medinius indus.
Fleur de Sel susidarymas labai priklauso nuo oro sąlygų – daugiausia druskos susikaupia vėjuotomis dienomis, be to, ji gali būti surenkama tik vasaros metu.
Surinkta druska yra natūraliai išdžiovinama saulėje. Sakoma, jog dėl būtent džiovinimo metu atsirandančio gėlių aromato Fleur de Sel ir gavo savo pavadinimą.
Nuo kitų druskų Fleur de Sel skiriasi, ir dėl to yra ypač vertinama geriausių pasaulio šefų, šiek tiek salstelėjusiu skoniu ir smulkiais, greitai tirpstančiais kristalais.
Fleur de Sel tinka skaninti mėsos, žuvies, daržovių patiekalus, taip pat sriubas ir salotas.