Pagarba gurmanams!
Sakykit,norint supjaustyti brandintą ( 3sav)nugarinę su kaulu norimo storio kesniais ar butina ją pilnai užšaldyti,kad gražiai atsipjautų? Aš įsigijau rankinį mėsos pjaustymo pjuklą
Sveiki, pirma perpjaukite kaulą, o mėsos audinius kirskite Scimitar arba Braking knife peiliu. Pastarųjų yra mūsų mėsinėse. Jei pjausite su pjūklų ir mėsą – apsivels. Mėsą, jeigu ji sausesnė arba riebesnė, maloniau pjaustyti, taip gražiau atsipjauna kuomet vidinė temperatūra yra +1. Nešaldykite į minusinę, nes tai jau kita produkto laikymo kategorija!
Sveiki, kaip teisingai paruosti apie 1,5 kg brandintos jautienos ispjova, jei noriu ja iskpeti visa orkaiteje (ne kaip atskirus kepsnius) ?
Kokioje temp ir kiek laiko mazdaug kepti ?
Aciu uz atsakyma
100 C orkaitėje 1 valandą. Traukiam ir skrudinam visą ant keptuvės, skardos ar griliaus, kad dailiai apskrustų! Prieš dedant į orkaitę reikia plongalį sulenkti link storesnės dalies, surišti, kad gautųsi vienodesnė forma. Arba tiesiog įpjauti, kad galėtų netrukdomai suslenkt link storgalio.
Pailsinam bent 10 min., pjaustom riekelėm ir gardinam skonine druska, pipirais.
Sėkmės!
Pagarba gurmanams!
Sakykit,norint supjaustyti brandintą ( 3sav)nugarinę su kaulu norimo storio kesniais ar butina ją pilnai užšaldyti,kad gražiai atsipjautų? Aš įsigijau rankinį mėsos pjaustymo pjuklą
Sveiki, pirma perpjaukite kaulą, o mėsos audinius kirskite Scimitar arba Braking knife peiliu. Pastarųjų yra mūsų mėsinėse. Jei pjausite su pjūklų ir mėsą – apsivels. Mėsą, jeigu ji sausesnė arba riebesnė, maloniau pjaustyti, taip gražiau atsipjauna kuomet vidinė temperatūra yra +1. Nešaldykite į minusinę, nes tai jau kita produkto laikymo kategorija!
Jei nugara kūda ir vandeninga ir 0 mažai tepadės. Jei riebesnė, tuomet 0-2 laipsniai yra gera temperatūra gražiai atpjauti.
Sveiki, kaip teisingai paruosti apie 1,5 kg brandintos jautienos ispjova, jei noriu ja iskpeti visa orkaiteje (ne kaip atskirus kepsnius) ?
Kokioje temp ir kiek laiko mazdaug kepti ?
Aciu uz atsakyma
100 C orkaitėje 1 valandą. Traukiam ir skrudinam visą ant keptuvės, skardos ar griliaus, kad dailiai apskrustų! Prieš dedant į orkaitę reikia plongalį sulenkti link storesnės dalies, surišti, kad gautųsi vienodesnė forma. Arba tiesiog įpjauti, kad galėtų netrukdomai suslenkt link storgalio.
Pailsinam bent 10 min., pjaustom riekelėm ir gardinam skonine druska, pipirais.
Sėkmės!