Dešrelės su maskarpone ir rozmarinais pagardinta polenta
Reikės:
– | brandintos jautienos dešrelių iš „Steak Supply“ |
– | 200 ml kukurūzų kruopų |
– | 400 ml pieno |
– | 800 ml vandens |
– | 200g maskarponės sūrio |
– | 2 rozmarino šakelių |
– | druskos pagal skonį |
Visų pirma, vandenį, pieną ir kukurūzus užverdame puode ir kaitiname ant silpniausios ugnies apie 25-30 minučių.
Kruopoms suminkštėjus, o košei sutirštėjus, įmaišome maskarponę ir rozmariną, tuomet – gardiname druska.
Dešreles pasiruošiame prieš pat patiekiant šį patiekalą. Jas kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus – kiekvienai dešrelės pusei skiriame po minutę.
Draugėn suvedus dešreles ir polentą – skanaujame!
Beje, dešrelėms aplieti ypač tiks svogūnų padažas!