Parūkyta Vikingų druska
Vikingų gimtųjų kraštų pasididžiavimas – tūkstantmečių senumo tradicijomis paremtu būdu gaminama jūros druska.
Šios unikalios druskos išgavimo ir paruošimo procesas užtrunka net iki kelių savaičių. Iš pradžių, druska išgaunama garinant jūros vandenį, o vėliau ji yra rūkoma atviruose laivo deniuose virš deginamos kadagių, vyšnios, guobos, buko ir ąžuolo medienos. Taip druska įgauna savo varinį atspalvį, o grubus šalto dūmo skonis įrodo, jog ji yra tokia, kokia ir turi būti tikra vikingų druska.
Subtilus laužo kvapas puikiai pasijunta su grill daržovėmis ir mėsa. Žiupsnelis kepimo pabaigoje – tai, ko reikia vikingiškam didkepsniui.
Vikingų druska taip pat padės atsiskleisti ir garintų daržovių skonių paletei – įberkite jos į sviesto ir citrinos sulčių padažą ir juo apliekite daržoves. Beje, keli šios druskos grūdeliai puikiai tinka prie kiaušinių patiekalų ir… maišant „Kruvinąją Merę“.