Sveiki, burgeriams dažniausiai rekomenduojama mentis, nes tai yra prieinamesnė mėsa, tuo pačiu kaupianti daugiau riebalų nei kumpis. Brandintos mėsos burgeris yra kiek sausesnis, tačiau turi stipriau išreikštą skonį. Kaip tik mūsų parduotuvėje visada galima rasti brandintos jautienos burgerius. Liutauras D.
Ačiū už atsakymą. Ar galite patikslinti, ką turėjote mintyje „rasti brandintos mėsos jautienos burgerius“? Ar turėjote mintyje mėsą, kuri paruošta burgeriams ar jau pagamintus burgerius?
Sveiki, mes vietoje turime kepimui paruoštus burgerius, su prieskoniais, burgerio formos ir suvakumuotus. Belieka tik ištraukt ir pačirškint 🙂 (Yra ir nevakumuoti).
Sveiki Liutaurai,
koks mazdaug bus kepimo laikas pagal Prime rib roast recepta, jei mesa sveria apie 4 kg. Cia as kalbu apie pirma kepima orkaiteje prie 140 laipsniu
Labai pavėluotas atsakymas. Vienam kilogramui viena valanda kepimo. Tačiau geriausia yra naudoti termometrą. 55 laipsniai tokio kepsnio viduryje ir jau galima patiekti.
Linkėjimai.
Liutauras
Sveiki, noreciau paklausti apie jusu parduotuveje tiekiama mesa burgeriams. Is kokios dalies malate mesa ir kokius prieskonius naudojate? Idomu nes siandien isigyjau sios mesos ir gaminau home-made burgeri 🙂 tai buvo labai skanu. Pipiru maciau buvo, bet druskos dar truputi dejau bet kai valgiau buvo stipru 🙂 tai gal ten jau druskos yra ideta?
Sveiki,
burgeriai daromi iš nugarinės kas nepatenka ant steiko arba iš jautienos priekinio ketvirčio dalies – mentės. Burgeriai paruošti kepimui (įmaišyta pipirų ir druskos), bei jų sūdyti nereikia, išskyrus pomėgį labai sūriai :).
Linkėjimai,
Liutauras
Labas vakaras , noriu paklausti kokia jautienos mėsa geriausiai tinka kepsniui ant groteliu kepti?Ir ar didelė klaida druska su pipirais barstyti jau baigiant kepti?
Sveiki,
Ant grotelių galima kepti:
Nugarinę, antrekotą ir išpjovą šiuos mėsos gabalus kepame priklausomai nuo jų storumo apytiksliai 2-6 minutes ant vieno šono, panašiai ant kito.
Kaitra turi būti nuo vidutinės iki aukštos, priklausomai nuo gabalo storio.
Šonkauliai – su šonkauliais viskas šiek tiek sudėtingiau, juos kepame pradžioje apie valandą ant žemos/vidutinės, kaulu į apačią ir tada 5-10 minučių apvertę kaulu į viršų ant vidutinės/ aukstos.
Druską ir pipirais barstome prieš kepant, arba bent jau pipirus iš karto, o druską galima ir iškepus bei supjausčius prieš patiekiant.
Pipirai – juos barstant prieš kepant tikrai nesudegs, o tiksliau jie skrus, bet to mums ir reikia.
P.S. Niekada nemačiau pipirinio steiko kurį voliotų pipiruose jau iškeptą.
Sveiki ,noreciau paklausti ,kaip geriau issikepti namu salygom Sauso brandinimo jautienos antrekota STEAK SUPPLY PREMIUM be kaulo, 350 g ,gal po 5minutes viena ir kita puse ant keptuves ir paskui i orkaite dar 10min? Ar geras variantas Liutaurai?
Sveiki, jeigu kepsnys dar vakuumo pakuotėje – įdėkite į dubenį, paleiskite iš krano karštą vandenį, palikę mažą srovelę ir 20 minučių pašildykite. Įkaitinkit keptuvę gerai šlakelį gero alyvuogių aliejaus, išimkite iš pakuotės ir skrudinkite iš visų pusių neilgiau 4 minučių. Kai gražiai rudai apskrus padėkite pailsėti bent 5 minutėm, nes temperatūra viduje dar kils ir tik po 5-10 min. stabilizuosis ir leisis. Pjaustykit riekutėmis, berkite druską ir skanaukite!
Sveiki,
Kokią mėsą reikėtų rinktis „burgeriams“?
Sveiki, burgeriams dažniausiai rekomenduojama mentis, nes tai yra prieinamesnė mėsa, tuo pačiu kaupianti daugiau riebalų nei kumpis. Brandintos mėsos burgeris yra kiek sausesnis, tačiau turi stipriau išreikštą skonį. Kaip tik mūsų parduotuvėje visada galima rasti brandintos jautienos burgerius. Liutauras D.
Ačiū už atsakymą. Ar galite patikslinti, ką turėjote mintyje „rasti brandintos mėsos jautienos burgerius“? Ar turėjote mintyje mėsą, kuri paruošta burgeriams ar jau pagamintus burgerius?
Sveiki, mes vietoje turime kepimui paruoštus burgerius, su prieskoniais, burgerio formos ir suvakumuotus. Belieka tik ištraukt ir pačirškint 🙂 (Yra ir nevakumuoti).
Sveiki Liutaurai,
koks mazdaug bus kepimo laikas pagal Prime rib roast recepta, jei mesa sveria apie 4 kg. Cia as kalbu apie pirma kepima orkaiteje prie 140 laipsniu
Aciu!
Labai pavėluotas atsakymas. Vienam kilogramui viena valanda kepimo. Tačiau geriausia yra naudoti termometrą. 55 laipsniai tokio kepsnio viduryje ir jau galima patiekti.
Linkėjimai.
Liutauras
Sveiki, noreciau paklausti apie jusu parduotuveje tiekiama mesa burgeriams. Is kokios dalies malate mesa ir kokius prieskonius naudojate? Idomu nes siandien isigyjau sios mesos ir gaminau home-made burgeri 🙂 tai buvo labai skanu. Pipiru maciau buvo, bet druskos dar truputi dejau bet kai valgiau buvo stipru 🙂 tai gal ten jau druskos yra ideta?
Sveiki,
burgeriai daromi iš nugarinės kas nepatenka ant steiko arba iš jautienos priekinio ketvirčio dalies – mentės. Burgeriai paruošti kepimui (įmaišyta pipirų ir druskos), bei jų sūdyti nereikia, išskyrus pomėgį labai sūriai :).
Linkėjimai,
Liutauras
Labas vakaras , noriu paklausti kokia jautienos mėsa geriausiai tinka kepsniui ant groteliu kepti?Ir ar didelė klaida druska su pipirais barstyti jau baigiant kepti?
Sveiki,
Ant grotelių galima kepti:
Nugarinę, antrekotą ir išpjovą šiuos mėsos gabalus kepame priklausomai nuo jų storumo apytiksliai 2-6 minutes ant vieno šono, panašiai ant kito.
Kaitra turi būti nuo vidutinės iki aukštos, priklausomai nuo gabalo storio.
Šonkauliai – su šonkauliais viskas šiek tiek sudėtingiau, juos kepame pradžioje apie valandą ant žemos/vidutinės, kaulu į apačią ir tada 5-10 minučių apvertę kaulu į viršų ant vidutinės/ aukstos.
Druską ir pipirais barstome prieš kepant, arba bent jau pipirus iš karto, o druską galima ir iškepus bei supjausčius prieš patiekiant.
Pipirai – juos barstant prieš kepant tikrai nesudegs, o tiksliau jie skrus, bet to mums ir reikia.
P.S. Niekada nemačiau pipirinio steiko kurį voliotų pipiruose jau iškeptą.
L.Č.
Sveiki,
Ar organizuojat mesos ispjaustymo pamokeles?
SVeiki, kartu su Gastronomika rengiam MEATHOLOGHY kursus ir vakarienę. Dėl kitų kursų – informuosime.
Sveiki,koks minimalus terminas brandinant mėsą su kaulu sausuoju budu
Dėkoju
Sveiki, palaikyti bent 14 dienų. Tai yra minimalus laikas gan reikšmingai pagerinti jautieną.
Sveiki Liutaurai,
Užduosiu neeilinį klausimą. Gal galėtumėte patarti, kaip namu sąlygomis brandinti mėsą? Turiu šaldytą briedienos nugarinę, knieti išbandyti kažką naujo.
Sveiki, šaldyto produkto nebrandinkite, tik atvėsisntą. Galite bandyti tik tam skirtam šaldytuve su daug druskos inde apačioje.
Sveiki Liutaurai
Ar galima butu receptelį surių padažo prie sausai brandintos jautienos
Sveiki ,noreciau paklausti ,kaip geriau issikepti namu salygom Sauso brandinimo jautienos antrekota STEAK SUPPLY PREMIUM be kaulo, 350 g ,gal po 5minutes viena ir kita puse ant keptuves ir paskui i orkaite dar 10min? Ar geras variantas Liutaurai?
Sveiki, jeigu kepsnys dar vakuumo pakuotėje – įdėkite į dubenį, paleiskite iš krano karštą vandenį, palikę mažą srovelę ir 20 minučių pašildykite. Įkaitinkit keptuvę gerai šlakelį gero alyvuogių aliejaus, išimkite iš pakuotės ir skrudinkite iš visų pusių neilgiau 4 minučių. Kai gražiai rudai apskrus padėkite pailsėti bent 5 minutėm, nes temperatūra viduje dar kils ir tik po 5-10 min. stabilizuosis ir leisis. Pjaustykit riekutėmis, berkite druską ir skanaukite!